Aplicacions per mòbils II (per Android)

En aquest segon post sobre aplicacions de mòbil ens basarem en el tema de la geolocalització mitjançant el mòbil, una característica que si mirem 10 anys enrere es pensava que només ho feien el serveis secrets. Doncs, tot i que també es podia fer abans ara ho tenim a la nostra mà. Si hem perdut el mòbil, el podem recuperar, fer que soni un so de sirena o fer una foto remotament des d’un ordinador per tenir alguna pista d’on està. Per això tenim unes quantes tecnologies a la nostra mà; GPS, brúixola, localització mitjançant xarxes de telefonia mòbil i acceleròmetre (aquesta última només permet saber el grau d’inclinació del nostre mòbil, si mirem abaix,a dalt, etc.).

Així doncs us presento unes quantes aplicacions GRATUÏTES que funcionen en aquesta línia, en aquest cas seran aplicacions per a mòbils Android. En breus faré un altre post amb aplicacions que compleixin les mateixes funcions per Iphone.

(Cal esmentar que les aplicacions per android, degut a la extensa gama de fabricants i als diferents operadors no sempre funcionen a la perfecció en tots els terminals).

Lookout App

Lookout Mobile Security: Aquesta aplicació permet varies coses:

 • Seguretat:  escanejar aplicacions que no actuïn de manera estranya o enviïn informació privada.
 • Backup: còpia de seguretat de les dades
 • Localització: permet localitzar el teu mòbil. Versió de pagament també permet bloquejar el telèfon si el perds o fer el sonar.

Si ens referim a la tercerca característica, la localització, el tema del post, es pot consultar a www.myLookout.com. Et demanarà un login i passwrod que prèviament hauràs pogut registrar mitjançant l’aplicació del mateix mòbil. Al actuar com un antivirus, l’aplicació sempre estarà corrent sobre el sistema. El pròxim video fa una passada per les opcions que té l’aplicació.

Una aplicació molt similar però que no he provat encara és la app Titanium Backup Root.

Com anècdota també hi ha una aplicació de pagament 3.99$ que permet guardar la localització d’on has aparcat el cotxe i indicar quant de temps fa que està aparcat i a quina distància et trobes (tant sobre un mapa com sobre un radar). L’aplicació s’anomena Car Locator i aquí teniu dues captures perquè us feu una idea del que és l’aplicació.

 

Locate My Droid

 

Locate My Droid: N’hi ha dos que es diuen igual, però aquesta té el logo que us he posat. Permet que el mòbil es posi a sonar o enviï un SMS amb un enllaç amb localització del mòbil. Això ho permet fer mitjançant SMS,hi ha altres programes molt semblants però amb la localització de pagament , p.ex Droid Locator. Com a guia d’ús:

 • Al obrir-ho podreu escollir que quan envieu el SMS per a localitzar el mòbil no soni l’alerta del missatge (la opció “Mute SMS notifications”), que s’esborri el missatge de la bústia (la opció “Delete SMS from inbox”) o posar un password.
 • També teniu els ajustaments de les dues opcions  RING i GPS.

o   GPS:

§  Enabled: habilitat o no habilitat

§  Send Access Denied SMS:  no cal seleccionar-la, és per enviar un missatge d’accés denegat si el mòbil que demana conèixer la localització no està dins de la llista d’autoritzats (ACL).

§  Auto deny requests not in ACL:  denegar la informació de  localització a móbils que no estiguin dins al llista d’autoritzats (ACL).

§  Write response to SMS history: guardar o no la resposta amb la localització en els sms enviats.

§  Send address: Envia adreça coneguda més propera.

§  Send link: Envia enllaç amb la localització.

§ Use Access Control List:  utilitza llistes de móbils autoritzats.

§  Pass phrase: configurar el text del SMS que quan enviem al mòbil que volem localitzar aquest respongui amb un enllaç amb la localització d’aquest.

o   RING

§  Enabled:  habilitat o no.

§  Pass Phrase: el mateix que pel menú del GPS, però perquè soni el mòbil.

§  Ring duration (sec): nº de segons que sonarà el móbil.

 

Compass App

 

Compass: Una simple però que entusiasmarà els amants de l’orientació, o fins i tot professionals que el hi sigui d’utilitat per la seva feina. Una simple però ben feta brúixola. També n’hi ha altres, podeu instalar-ne unes quantes i provar-ne. Aquesta és la que té la valoració més alta. Permet afegir notes a llocs, localitzant l’adreça i dades de direcció.

 

Geocaching App

 

C:geo ~ geocaching: Una eina que ens permet participar en l’extensa comunitat (a nivell mundial) de geocaching, una mena de joc que es basa en: jo amago un “cache” (nom que s’utilitza per a qualsevol tipus d’objecte) en un lloc, ho publico a internet mitjançant el PC o mitjançant aquesta aplicació del mòbil i altra gent el busca. La gent sol amagar caches en llocs amb bones vistes, amagats a la muntanya, a boscos…amb dificultats diverses per a trobar el. Així doncs armat amb el teu mòbil amb GPS i amb aquesta aplicació surts a la recerca del cache, quan el trobes pots escollir canviar-ho per un objecte teu o deixar el on està. Quan el canvies es sol publicar en l’aplicació. Si voleu saber més sobre el món del geocaching us recomano que visiteu les webs oficials en anglès www.geocaching.com i/o la versió en castellà . Una explicació més didàctica, un vídeo del programa de Canal 33, “Temps d’Aventura” on es parla del geocaching: link. D’aplicacions n’hi ha d’altres com el GeoBeagle.

[Recordeu que si necessiteu un traductor d’anglès us he posat l’enllaç a la columna de la dreta del blog, podeu traduir textos complets.]

Ara només queda una breu guia de l’aplicació. Us surten 6 icones: “live map”(map en viu), “nearby” (aprop),”stored” (guardades), “search” (cerca), “any destination” (qualsevol destinació) i “all caches” (tots els caches).

 • Live Map: si hi cliqueu us surt un mapa d’on esteu i els caches que estan més a prop senyalats amb la seva corresponent icona (sinó surt on esteu, és que probablement no teniu activada a localització per GPS i/o la localització mitjançant les xarxes mòbils, heu d’habilitar aquesta opció en els “Ajustes” i/o  “Settings” del vostre mòbil.
 • Nearby: et surten els caches que teniu a prop en format de llista (repeteixo el mateix, teniu que tenir habilitada la localització per xarxa mòbil i/o GPS). Veureu que per cada cache us indica la distància i si cliqueu a sobre us donarà més informació, alguna pista, el grau de dificultat i els comentaris d’altres “geocachers” que ja l’han trobat.
 • Stored: sortiran els caches que hagis guardat en el mòbil. Els podeu guardar quan per exemple accediu al menu nearby i en seleccioneu un. Apart de la seva descripció, pistes i comentaris també us sortira la opció “store” (guardar).
 • Search: cerca per latitud, geocode, descripció, adreça,etc.
 • Any destination: et donarà les teves coordenades i la direcció que segueixes.
 • All Caches: és una mena de filtre, pots indicar quin tipus de cache vols que t’apareguin en els menus anteriors.
Anuncis

One comment

 1. Victor · Desembre 4, 2010

  Bones aquestes aplicacions

  Android rules!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s